Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fishairman bojlik az Abiotic-tól!

Pap Dániel, az az "Fishairman" már gyermek korától fogva a horgászat szerelmese. Igazi fanatikus pontyhorgász, rengetegen követik már a Youtube csatornáját is, ahol igazán színvonalas és érdekfeszítő videókat oszt meg a nagyérdeművel. Fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik, ami az igazi nagyhalas pecát illeti.

Tapasztalatait ötvözte az Abiotic cég embereivel, ahol tudományos szempontok figyelembevételével készülnek a bojlik, csalogató anyagok. Így megszületett a by Fishairman termékcsalád, amit jó szívvel ajánlunk minden pontyhorgásznak.

Nagyon leegyszerűsítve elmondható, hogy a "Lidérc" termékcsalád a hidegebb, a "Mumus" pedig a már felmelegedett vizekben fogósabb. Alább olvashattok részletes bemutatót és hasznos tippeket Pap Danitól:

"Sziasztok! Az elmúlt 1,5 évben hatalmas energiát fektettünk a termékpalettám kifejlesztésébe, hogy idén megvalósulhasson az álmom! Rengeteg munka volt velük, de már most megérte! Fogadjátok szeretettel a "Lidérc" bojlim ismertetését!

A "Lidérc" termékcsalád a Fishairman paletta hidegvízi nagyágyúja. A feederes és bojlis pontyhorgászati módszerekre egyaránt kifejlesztett sokszínű termékcsalád gyümölcsös, édeskés ízvilágot képvisel, és emellett magas fehérjetartalommal rendelkezik. Elsődlegesen október elejétől április végéig ajánljuk a használatát, de a kapástalan időszakokban nyáron is megmentheti a horgásztúránkat.

1. A Lidérc főzött bojli megalkotásának folyamata és pár mondat a beltartalomról:

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint a pontyoknak az év különböző szakaszaiban más-más tápanyagokra van szükségük. Véleményünk szerint 10 celsius alatti vízhőfok esetén a könnyen emészthető fehérjékre épülő bojlikat lehet a legeredményesebben alkalmazni. Ezen felül számos bojligyártásnál előszeretettel használt alapanyag létezik, amelyek hideg vízben megdermednek. Mi odafigyeltünk arra, hogy ebben a termékben csakis kizárólag hideg vízben is attraktív növényi és állati eredetű fehérjeforrások és olajok legyenek megtalálhatóak. A pontyhorgászat tudományos irányzatában elismert tény, hogy a pontyok változó testhőmérsékletű állatok. Úgy gondoljuk, hogy ez hideg vízben azzal jár, hogy kevesebb energia befektetésével táplálkoznak. Ilyenkor kisebb, könnyebb és minőségi beltartalmú csalikkal lehetünk eredményesek, és nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a halak felkutatására. Nyilván ebben az időszakban is a pontyok a bojlis horgászok célhalai, ezért fontosnak tartjuk, hogy a hidegvízi csalijaink a fehérhalak számára ne legyenek kívánatosak. Ennek a célnak az érdekében a több éves tapasztalatainkat használtuk fel, és olyan alapanyokat alkalmaztunk a recept elkészítése folyamán, amelyeknek a múltban történt felhasználásakor nem figyeltünk meg aktivitást a keszegfélék, kárászok részéről.

2. Gondolatok és tapasztalatok a termék eredményes használatához:

Amint azt fentebb említettük, a pontyok hideg vízben nem annyira aktívak, mint nyáron. Ilyenkor nem járnak be nagy területet táplálék után kutatva. Emiatt úgy gondoljuk, hogy ebben az időszakban nagy hangsúlyt kell fektetnünk a helykerésre. A sikeres hidegvízi bojlis horgászat kulcsa sok esetben egy halradar, viszont azok is lehetnek eredményesek ilyenkor akiknek nincsen ilyen műszerük. Mi a legtöbb esetben 2 alap pillérre építjük fel a horgásztúráinkat. Az egyik, hogy a tó mely részén lehet a legnagyobb biztonságérzete a halaknak. Ilyen egy kíméleti terület, akadó vagy egy olyan távolság, ahová mások nem horgásznak. A másik pedig, hogy hol találhatóak az adott vízben a természetes táplálékforrások. Szerintünk ennek a kettő témának a boncolgatásával, kifejtésével és figyelembevételével lehetünk a legeredményesebbek a vízparton. Hideg vízben nem érdemes kilókat etetni, mivel így magunktól és a tavon horgászó többi sporttárstól vesszük el a halfogás lehetőségét. A halak emésztése a vérük hűlésével lassul szóval ilyenkor a legjobb egy minőségi falat a jó helyen. Egy hegyes horog és 5-6 szem prémium bojli a megfelelő területre elhelyezve csodákra képes. Erre a Lidérc főzött illetve főzött csalizó bojli tökéletes választás, hiszen a fogósságukat már számos extrém helyzetben bizonyították.

3. Bevált hidegvízi bojlis végszerelékek és sikeres csalizási módok:

A téli időszakban számos esetben alkalmaztunk már eredményesen pva termékeket. Ezek hozzásegítenek bennünket a koncentrált etetéshez, ami ilyenkor nagyon fontos. Egy pva bag sokhalas horgászatnál tökéletes választás lehet. A hidegvízi nagyhalas túrákon pedig a pva háló húzhat ki bennünket a kapástalanság fogságából. Véleményünk szerint ilyenkor egy belső vezetésű félfix ólom, (amely az önakasztásért felel) és egy megfent tűhegyes horog megnöveli az esélyünket abban, hogy halakban bővelkedő horgásztúrát zárjunk. Télen egy megfaragott 16-os csalizó bojlit vagy apró hóembert érdemes használni. Ilyenkor minden kapás ajándék. Ezzel szemben tavasszal és ősszel attól függően érdemes csalit választani, hogy szelektív, vagy sokhalas pecában szeretnénk részt venni. Ilyenkor már helyet kaphatnak a hajszálelőkén a 20 és 24 mm-es bojlik is.

A "Mumus" melegvízi bojlim ismertetése:

A kifejezetten nyári, "Mumus" fantázianevű bojlimnak az első állomás nem volt más, mint a Szélmezei-tőzegtavak legnagyobb területű vize. A hatalmas ősnádassal és úszó nádszigetekkel rendelkező, akadós pályán életemben először horgásztam. Nagyon boldog voltam, hogy több csodás halat is adott a "Mumus", hiszen hatalmas melónk van benne. Jó érzés látni, amikor megtérül a befektetett energia.

A már azóta rengeteg extrém helyzetben bizonyító hallisztmentes főzött bojlim 70 százalékban tartalmaz szénhidrátot és 30 százalékban, növényi fehérjéket. Az volt az elképzelésem, hogy ennél a terméknél sem olyan dolgokat szeretnék figyelembe venni, ami a horgászoknak fontos (aroma, illat, szín), inkább teljes mértékben arra ügyelek, hogy egy halfogás szempontjából tökéletes termék kerüljön a boltok polcaira. Az utóbbi pár évben megfigyeltem, hogy erősen aromázott, színes bojlikkal nem nagyon lehetséges a szelektív nagypontyhorgászat, ezért ez a bojli naturális, enyhe mogyoró aromát kapott és nem került bele színezék. Dani segítségével az Abiotictól olyan beltartalmat sikerült elérnünk, ami táplálja a halakat (nem eltelíti). Ez azért nagyon fontos, mert a több napos túrákon, egyre sikeresebbek lehetünk vele a napok előrehaladtával. Idén az összes horgászatomon ezt tapasztaltam.

Hatalmas öröm volt látni, hogy vízek szempontjából teljesen univerzális csalit sikerült megalkotnunk. Eredményes volt több száz hektáros víztározókon, egyesületi vizeken, magántavakon és vadvizeken is például az Élő Dunán. Bátran merem ajánlani azoknak a horgászoknak, akiknek szimpatikus a munkásságunk, és prémium minőségű bojlira vágynak."

Próbáld ki Te is ezeket a csalikat:

https://www.szunyoghorgaszbolt.hu/index.php?route=product/list&keyword=abiotic&description=0