Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Pergtető praktikák II. A "bokorugró" offset szerelék készítése.

2019. 11. 26. 13:59:00

 

Fehér Boga Pál a pergető praktikák második részében, az offset, vagyis a bokorugró szerelék elkészítését mutatja be. 

 

Miért is jó és eredményes a bokorugró szerelék?

A ragadozó halakra való horgászat közben természtetes és mesterséges akadók közelében, vagy éppen bent az akadóban kell horgászni, hogy sikeresek legyünk. A ragadozó halfajok rejtőzködek, szívesen választanak kiszögelléseket, medertöréseket, hínárfoltokat, bedőlt fákat stb. melyek takarásából vadásznak. 

Ezeknek a helyeknek a meghorgászása nem egyszerű, viszont sok esetben csak a nehezen horgászható helyekről lehetünk sikeresek. Az ilyen helyeken való horgászathoz ajánljuk a "bokorugró" offset horgos szereléket.

Nézzük sorjában mi is kell egy offset horgos szerelékhez.

A műcsalik, melyek ehhez a módszerhez valók, tartalmaznak nyílásokat, bemetszéseket melyek segítik egyrészt a plasztik feltűzését, de sokkal fontosabb, hogy támogatják bevágáskor a horog kifordulását is a műcsaliból. Ez nagyon fontos a halak hatékony megakasztásában.

A csalihoz méretezett offset horog kiválasztása fontos dolog.

Ha megtűztük a halunkat, jöhet a Cheburaskha.

Mi is az a "Cheburaskha"?  Gyakorlatilag egy gömb, amiben egy vájat lett kialakítva. Ebben a vájatban helyezkedik el egy fém kapocs, amelyre rögzítjük a csalit egy füles horog segítségével. A Cheburaskha segítségével bármilyen füles horogból pillanatok alatt twisterfejet varázsolhatunk.Sajátos kialakítása miatt, egyszerűen és gyorsan tudjuk váltani a különböző súlyokat, miközben a csali mozgása sokkal élethűbb a megszokott hagyományos jigekkel szemben. A szabadon mozgó horognak köszönhetően a csali sokkal gyorsabban süllyed, ezáltal a megszokottnál általában könnyebb súllyal horgászhatunk a megszokott helyünkön..

Nézzétek meg a videót, jó horgászatot kívánunk.

Rövidesen jelentkezünk a pergető praktikák következő epizódjával.

Addig is böngésszétek a Szúnyog horgászbolt Youtube csatornáját.