Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Somogyi Balázs lett Zala Megye Legjobbja - a versenysorozat 2019-es végeredményei

 

Véget ért a Zala Megye Legjobbja versenysorozat első évada. A négy forduló változatos versenyeket, néha meglepő eredményeket hozott.

Zsupek Feri szavait szeretném emlékezetből idézni. Az utolsó forduló után, pakolás közben Feri a következőket mondta: "Jó volt ez a versenysorozat. Jó volt, hogy nem egy verseny volt, hanem egy bajnokság. Lehetett mindig készülni, agyalni, számolni. Jó volt, hogy előre lehetett tudni a helyszíneket és az időpontokat." 

Arra biztosan senki nem gondolt a sorozat elején, hogy mindkét kategóriában ugyanaz a három ember állhat a dobogón! Sőt, mindkét kategóriát ugyanaz az ember - Somogyi Balázs nyerte!

Innen is gratulálunk a dobogósoknak, kiemelten is Somogyi Balázsnak! Mellette Kovács János Krisztián (j) és Szalai Román (b) állnak. 

Több fényképre a helyezettekről nincs is szükség, hiszen ez a három versenyző, parádés pecával, mindkét kategóriában elvitte az első három helyet! A versenysorozatban a három legjobb eredmény számított bele a végeredménybe. A táblázatban már csak ezek az eredmények látszanak:

Feeder kategória:

 

Úszós kategória:

 

 

Csak megismételni lehet, Somogyi Balázs, Kovács Krisztián és Szalai Román végig kimagaslóan horgászva, fölényesen nyerték a sorozatot. Hármójuk versenye végig izgalmas volt. A többi résztvevő a második fordulót követően próbált felzárkózni az élbolyhoz. Akik hátrébb álltak a rangsorban, ők is izgalommal készültek a következő versenyre - mindig volt kit megelőzni - a főnököt, a haveromat, azt, aki a múltkor mázlival megvert... A győzelemre reális esélye már csak a győztes hármasnak volt, de a legrosszabb eldobható eredmény szabálya másokat is kecsegtetett azzal, hogy akár a dobogóig juthatnak a Szerdahely-tavi versenyen. Ehhez hibázni kellett volna a vezető hármasnak. De nem tették meg ezt a szívességet, így maradtak a dobogón. Szalai Román az, aki szomorúan tekinthet vissza erre a tóra. Végig vezetve a sorozatot, az utolsó fordulóban, kevesebb fogott hallal csúszott le a győzelemről mindkét kategóriában! És Kovács János Krisztián is, végig a mezőny elején horgászva, csak a második és harmadik helyet szerezte meg. Egész pontosan: Krisztián úszós harmadik és feeder második, Román feeder harmadik és úszós második helyet szerzett. (A feederben az első három helyen pontazonosság!)

Somogyi Balázs (Soma) viszont a legjobbkor csapott le! A verseny előző szakaszaiban egy percig sem vezetett, de Szerdahelyen a feederes és az úszós szektorát is megnyerte (!), sok hallal. Ez elég lett ahhoz, hogy mindkét kategóriában bajnok legyen! Nem mindennapi teljesítmény! Gratuláción kívül mit lehet ehhez hozzáfűzni?

A bajnokságnak nagyon fontos része volt a záróvacsora és eredményhirdetés. Nagyon jó volt, hogy a győzteseken kívül sokan megvárták azt, hogy megtapsolhassunk minden résztvevőt.

 

A cikk írója Zsupek Feri első bekezdésben idézett mondataihoz még néhány gondolatot szeretne hozzáfűzni. Azt, hogy tényleg jó egy bajnokságban szerepelni. Jó érzés, hogy van 10-20-30 ember, aki hónapról hónapra ugyanarra készül, tesztel, számolgat. Jó dolog találkozni a bajnokság résztvevőivel. Öröm látni, hogy sokan milyen lelkesen és áldozatosan készülnek. Egy szektorgyőzelem - ha az összesítésben nem is vezet végső győzelemhez - nagyon nagy öröm bárkinek. Ilyen sorozat Zalában még nem volt. A szervezők szeretnék, hogy a következő évben is folytatódjék. Így, szerintem, minden horgász nyert ezzel a bajnoksággal, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú társasághoz. 

Ezért mindenképpen külön köszönet illeti meg a szervezőket:

Somogyi Balázst, a fő mozgatót.

Tábori Attilát, Kovács Krisztiánt és párját, Horváth Melindát (a fényképekért).

Minden résztvevőt, aki segített mérlegelni, pályát kitűzni, cipekedni, és most kimarad a neve. Külön köszönet a résztvevőknek a türelemért a zökkenők miatt és a pozitív hozzáállásért a verseny iránt! 

A Szúnyog Horgászbolt dolgozóit, akik türelemmel viselték, amikor a főnökük a versenyek miatt felrúgott minden megszokott rendet, és káosszá alakította a napjaikat.

Szépligeti Ferit, aki szintén nagy mozgatója volt a rendezvénynek.

Farkas Petit a Facebook-kapitányságért.

Valamennyi egyesület vezetőjét, akik támogatták a kezdeményezést: Izzó, Zrínyi, Kőolaj, Hermann Ottó, Szúnyog, Megyei Szövetség - hajrá!

 

A győzteseknek és mindenkinek, katt.