Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

T-products wafterek – édes, mint a méz (és feltámad a T-products!)

T-products wafterek – édes, mint a méz (és feltámad a T-products!)

Régóta dédelgetett álma volt a Szúnyog Horgászbolt csapatának, hogy olyan csalival horgászhassunk, amit mi találtunk ki. Amiben megjelennek az ötleteink, a feeder csapatunk tapasztalatai.

A King Baits csalikról pedig egyre több jót hallottam jártamban-keltemben. Jó alapanyagok, fognak vele, a Pest környéki versenyeken sokan használják… Engem elsősorban a megbízható, egyenletes minőség és a gondos gyártási folyamat fogott meg. CC Moore alapanyagokat emlegettek, tartós csalikat, melyek nem veszítenek állagukból. És a halak is szeretik.

Hát, gondoltam, ha csinálunk valamit, akkor az legyen jó. Ezért döntöttünk úgy, hogy a King Baits cég közreműködésével gyártatjuk le a T-products waftereket.

  

Elkezdtem gondolkozni azon is, hogy mitől lenne más az, ha legyártatnám ugyanazt a csalit még x darab, feleslegesen sok ízben?

Mellé tettem, hogy Kiss Péter csapattársunk szerint (akinek methodos tapasztalatai elvitathatatlanok, nem véletlenül került be a válogatottba az idén!) – szóval Kiss Peti szerint „mindegy milyen, csak a színe számít”. – Gondoltam, biztos igaza van. Meg hát nem lehet letesztelni százféle ízt… (-Nem, a nagy cégek sem tesztelik le mind… Legyár(tat)ják és az egyik majd fogós lesz…igen, még Ő is, a Feederezés Mestere.)

Szóval nem akartunk kamuzni millió ízzel: „Mit szeret a ponty? – A kukoricát. – Na jó, de mit még? - Az édeset.”

A hosszas tervezés, gondolkozás, álmatlan gyötrődések, a boltunkban árult szinte valamennyi csali végigkóstolása (az oozingokat ne kóstoljátok, nehéz lemosni a festéket), a fenti, idézőjelben szereplő mondatokat fogalmazta meg bennem. Ennek a szellemi szárnyalásnak, horgászatok tucatjainak eredménye a két csalink, ami idáig megjelent:

T-products Sweet Yellow és Sweet Orange – azaz Édes Citromsárga és Édes Narancssárga.

A két wafter azonos – ÉDES – ízben és két színben készül. Ha kinyitjuk a csomagolást, erős méz illat csapja meg orrunkat.

És azért, hogy ne „tucatból legyünk nyolcadik”, megvalósítottuk a saját ötleteinket:

- Azonos ízű csalik két különböző színben. A légköri viszonyok, évszak, fényviszonyok függvényében választhatjuk a citromsárgát vagy éppen a narancssárgát.

- Ha elfogy az egyik csali, pótolhatod csak azt, hiszen nem ömlesztve van egy dobozban a két szín.

- Az íz: a csalik mézédesek. Nem találtunk üzletünkben olyan csalit, aminek ilyen intenzív aromája lenne. Erre nagyon büszkék vagyunk.

- A méret: ez nem a mi találmányunk, de ha nagyon nehezen eszik a hal, a 10 mm hosszú dumbellt ketté lehet vágni (Domján Karcsi ötlete volt). Így nem kell faragni, csak elvágjuk, és kész a pici csali.