Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SOMIX termékek

SOMIX termékek
Újdonság a Szúnyog Horgászbolt és Webáruház polcain! Megérkeztek a SOMIX termékek, Arató Soma Gergely országos feeder bajnok receptje alapján.

A napokban megérkezett boltunk polcaira a SOMIX termékcsalád. A palettán megtalálhatók a klasszikus feeder horgászathoz ajánlott etetőanyagok, illetve a method feeder technikához kifejlesztett mixek, csalik. Egytől-egyig gondosan válogatott, minőségi alapanyagokból készülnek,a hosszú tesztsorozat alatt tökéletesre csiszolt receptúra garantálja a sikert.

Figyelmetekbe ajánljuk interjúnkat, melyet Meződi János készített a magyar bajnokkal, miután Soma megnyerte a 2019-es országos feeder bajnokságot.

Üdvözöllek Soma! Sokan meglepődtek a győzelmeden, amihez újfent gratulálunk! Mi volt az az időpont, forduló, amikor azt gondoltad először, hogy megnyerheted a bajnokságot?

-A 2017-es velencei-tavi Feeder ob ezüstérmem, és a 2018-as elődöntő második helyem után nem titkolt célom volt már az első fordulótól a bajnokság megnyerése. Nagyon jól is indult számomra a verseny sorozatban három 1-essel, azonban utána becsúszott egy 3-as, és egy 5-ös szektoreredmény is. Ekkor úgy éreztem, hogy már elérhetetlen a győzelem, hiszen Walter Tamás 5 ponttal vezetett előttem. Azonban újabb három 1-essel sikerült ledolgozni a hátrányom, és valóra váltanom egy nagy álmomat a Feeder ob megnyerésével. Talán az utolsó előtti forduló után éreztem, hogy tényleg sikerülhet, de sok múlott a sorsoláson is. Az A4-es helyre kerültem, ahonnan a szélső helyek verhetetlennek látszottak. Végül több, mint 18 kg-os vegyes keszeg és ponty zsákmánnyal sikerült a pálya aznapi legtöbb halát fognom.

Sokszor felmerül sokak részéről, hogy „persze, a Walterland csapatban könnyű. Ők mindent tudnak, tele vannak infóval, csak horgászniuk kell…” Mi a valóság a csapatmunkával, az információkkal kapcsolatban? Ki segíti/segítette a felkészülésedet? Mondanál erről pár szót?

-Ambrus Tibivel, Bodzsár Norbival és Kálló Kornéllal készültünk arra az ob-ra, mint a Maros Mix “B” csapatának tagjai. A látóképi edzések során nem állt össze a megfelelő taktika, ezért is futottam bele egy gyengébb eredménybe az első fordulóban. A következő nap mindent feltettem egy lapra egy teljesen más taktikával, ami végül nyerőnek bizonyult.

Milyen felszereléssel horgásztál?

Serie Walter Supernova és Tubertini Trinity botokkal horgásztam. 4-5 soros alagút kosarakkal, 12-es Gamakatsu 1310B és 14-es Tubertini serie 2 red horgokkal horgásztam 13-as előkén.

Milyen ütemben horgásztál? Mi határozza meg az ütemet, ahogy horgászol?

- Leginkább kapásra horgásztam, ha nem volt kapásom akár 3-4 percig is bent hagytam a szerelékem. Persze volt amikor ez elképzelhetetlen volt, például az utolsó forduló első órájában 37 db halat fogtam.

Mi volt a célhal?

Igyekeztem a nagyobb karikakeszegeket szelektálni, amikből jó súlyt lehetett fogni. Rajtuk kívül sok dévérkeszeget, illetve minden fordulóban több beugró pontyot is sikerült fognom.

Etetőanyag? Föld-etetőanyag arány? Élőanyag? Aromák? Mi volt a „titok”?

Se aromát, se földet nem használtam, csak magában natúr jellegű sötét keszeges kaját. Nagy mértékben az itteni tapasztalatok alapján alkottam meg a SomiX Hard Day’s Light etetőanyagot, ami kiválóan teljesít versenyszituációkban is. Sok csonti, pinki, báb és kevés etetőszúnyog került akkor a kajába, némi kukoricával és kendermaggal a nagy karikáknak és pontyoknak.

Van –e valami, amit szívesen elmondanál a feederezésről, versenyzésről, de nem kérdezték még meg tőled?  

-Talán azt tudnám kiemelni, hogy mindenkit aki megteheti nagyon bátorítok, hogy elinduljon országos versenyeken is. Egyrészt rengeteget lehet tanulni, másrészt pedig úgy gondolom, hogy kellő kitartással bárkiből lehet kiemelkedő feederhorgász, szóval hajrá mindenkinek!

Hogyan tovább?

-Sajnos a SomiX márka összeférhetetlenné vált a Maros csapatban való versenyzéssel. Közös megegyezés alapján született meg ez a döntés, továbbra is szurkolok a Maros-WalterLand csapatnak a jövőben, illetve az idei plovdivi klubvilágbajnokságon.

Mit lehet tudni a SOMIX termékekről?

Jó pár éve kísérleteztem otthoni körülmények között etetőanyagokkal, amiknek a legsikeresebb verziói kerülnek SomiX márkanév alatt 2021-től forgalomba. Nagyon fontos kiemelni, hogy a négy etetőanyagunk, a Tropicarp, a Seafood Mix, a Big Bang és a Hard Day’s Light mind teljesen eltérő receptek alapján készülnek. Jól mutatja ezt az a tény, hogy bármelyik kettőt kiválasztva maximum egy összetevőben egyeznek meg. A hozzájuk illő SomiX Liquid-ek és Essence-ek a fokozott aroma-, íz- és színhatásban lehetnek segítségünkre. A CarpStar és WafterX csalikat pedig a method és bordás kosaras horgászat szerelmeseinek készítettük el, szintén az etetőanyagainkhoz illő színekben és ízesítésekben.