Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Katran monofil zsinórok

Katran monofil zsinórok Bemutatkozik a Katran synapse carp&method feeder és a synapse neon monofil horgászzsinór

A Katran fishing line egy európai, prémium zsinórok és apró cikkek forgalmazója. A zsinórokat profi horgászok, szakértők és nemzetközi tanácsadók csapata tervezi, teszteli és hagyja jóvá. Kiváló minőségű innovatív anyagokból készülnek és egyedi különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. A zsinór választék kiemelkedően széles körű amit folyamatosan fejlesztenek, bővítenek. A Katran termékek világszerte 25 országban elérhetőek, köztük Magyarországon is, Nagykanizsán a Szúnyog horgászboltban.

Első zsinór amit be szeretnénk mutatni az a Katran synapse carp&method feeder:

Bizonyára ezt a zsinór fajtát ismerik a legtöbben, hisz ez egy népszerű technika elengedhetetlen kelléke, mégpedig a feeder botos horgászaté. Ez az a zsinór fajta amit előszeretettel használ a Szúnyog feeder team több tagjai is, illetve a Szúnyog horgászbolt dolgozói is.

Na de miért ilyen népszerű ez a zsinór?

Ez a kérdés joggal merülhet fel, hiszen a piacon rengeteg zsinór közül tud választani egy átlagos horgász. Népszerűsége és eredményessége abban rejlik, mint pl., hogy rendkívül pontos méretmeghatározással kerül forgalomba. Erre a tulajdonságra kifejezetten nagy figyelmet fordít a gyártó, nem csak ennél a típusnál hanem a teljes zsinór palettára igaz ez. Van a youtube-on számos olyan videó melyben élőben mérik meg egy adott zsinór vastagságát. Hatalmas zsinórválaszték van ma a piacon, azonban sajnos a többségénél ezt a pontos méretmeghatározást nem tapasztaltuk. További előnye ennek a zsinórnak, hogy minimális a nyúlása, ami kifejezetten hasznos lehet egy távolabbi horgászás során, vagy pl. versenykörülmények között nagyon nem mindegy, hogy a bevágás pillanatában mennyit nyúlik a zsinórunk. Rendkívül jó süllyedő képességgel bír, amihez hozzá tartozik, hogy tapasztalataink alapján az első 2-3 horgászat alkalmával még nem érzékelhető. Ha meg szeretnénk gyorsítani ezt a folyamatot akkor hasznos lehet, egy vödör vízbe dobni a tekercset és úgy csévélni fel az orsó dobjára, vagy a már dobon lévő zsinórt kevés folyékony szappannal bekenjük, ezzel eltávolítjuk az esetleges szennyeződéseket és így minden bizonnyal sokkal hamarabb lesz tökéletes a süllyedő képessége. Ami még nagy előnye ennek a típusnak, hogy rendkívül kopásálló. Sokszor tapasztaltam jómagam is, hogy egy akadósabb területen horgászva is mennyire jól terhelhető ez a zsinór. A zsinór színe mohazöld, de ragyogó napsütésben ez inkább pirosnak vagy vörösnek látható. 300 méteres kiszerelésben kapható, 4 méretben: 0.215mm, 0.234mm, 0.261mm, 0.286mm

A katran synapse carp&method feeder zsinórt bátran ajánljuk minden feederes, method vagy klasszikus fenekező horgász számára.

 

A másik zsinór típus a Katran synapse neon:

A synapse neont főként bojlis horgászok használják elsősorban a színe és kiszerelése miatt. Többek között a Silverbaits csapata is ezzel a zsinór típussal horgászik verseny körülmények között is. A 2015-ös világbajnokságon 7 csapat is ezt a zsinór típust választotta, köztök a Horvát és a Szerb csapat akik ezüst és bronz éremmel térhettek haza. A Szúnyog horgászboltból pl Szajkovics Laci bojlis horgászunk is előszeretettel választja ezt a zsinórt mind verseny, mind pedig hétköznapi horgászatok során.

Ez a zsinór mint ahogy a nevében is szerepel neon, citromsága színű. Rendkívül jól süllyed, mely hasznukra válik a nagy távolságban történő horgászatok során. Alacsony nyúlással bír, ezzel elősegítve a tökéletese akadást. Csomó tűrő képessége is rendkívül nagy. Speciális bevonatának köszönhetően, szinte ellenállás nélkül fut a gyűrűk között, ezáltal dobástávolsága 200 méter is lehet. Két féle formában kerül forgalomba, fémdobozos illetve klasszikus formában. A fémdobozos változat 1000 illetve 1500 méteres kiszerelésben kerül forgalomba. Méretei: 0.215mm ez a méret kerül egyedül 1500 méteres változatban forgalomba, míg a többi méretsor 1000 méter. További mérettartománya: 0.234mm, 0.255mm, 0.286mm, 0.309mm, 0.331mm, 0.371mm. A klasszikus formában kapható 300 méteres kiszerelés két különböző méretben kapható: 0.255mm, 0.286mm. Az 1000 illetve az 1500-as hosszúságoknál 250 méterenként található egy jelölés ezzel is megkönnyítve a horgászok dolgát.

A Katran synapse neon-t elsősorban bojlis pontyhorgászoknak ajánljuk, illetve remek választás lehet ez a feederes vagy klasszikus fenekező horgászatok során, amikor éjjel, sötétben horgászunk.

Mivel lassan itt van a szezon kezdete, így célszerű olyan zsinórt csévélnünk az orsóink dobjára amit nem kell havonta cserélni.

 

 

Írta: Virgoncz Zoltán