Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Horgászatra fel!!!

Horgászatra fel!!! Tavaink többsége az enyhülésnek köszönhetően ismét horgászhatóvá vált!

Ez a cikk főként azon horgászoknak szól, akik ilyen hideg időjárási körülmények között sem bírnak otthon maradni. Az idei Január sajnos nem olyan kegyes a horgászni vágyókhoz, mint a tavalyi, hiszen tavaink többségét jég borítja. Több helyen a jég vastagsága nem túl nagy, viszont ez épp elég ahhoz, hogy ne tudjunk lemenni horgászni. Gondoltuk ezt mi is így eddig a napig. Azonban a héten több vásárlónk is jelezte felénk, hogy ők bizony horgásztak és nem is eredménytelenül. Ennek a dolognak mi kicsit utána jártunk és bizony igazuk van. Több horgászvíz is horgászatra alkalmassá vált, hisz ha nem is teljesen olvadt el a jégtakaró, horgászatra alkalmas felület szinte minden tavon van már.

Az első horgászhelyet amit kiemelnék az a Balaton, ahol több horgász is eredménnyel járt a közelmúltban, ami a képeken is látható. A Balaton remek hely mindazon horgászoknak akik a pergetés megszállottjai, hisz több ragadozó halfaj is megtalálható a tóban, továbbá a békéshalas horgászoknak is nagyon kedvező, hisz halállománya egyedülálló.

A következő víz, illetve folyó ami horgászatra szinte egész évben alkalmas, illetve vízállástól függően bármikor horgászható az a Mura. Fontos megjegyezni az elején, hogy aki a Murát választja csodálatos természetben tudja gyakorolni a szenvedélyét, de...! Aki folyó vízre megy horgászni annak fontos tisztában lenni azzal, hogy helyismeret nélkül csak a gyönyörű környezet lesz a fogás nagy bizonnyal. Éppen ezért aki a Murán szeretne horgászni bátran kérjen tanácsot előtte az ott járatos horgászoktól. Aki a Szúnyog horgászboltba látogat bátran kérhet tanácsot Domján Károly, Farkas Péter, Meződi János kollégáinktól hisz ők járatosak a Murai horgászatban. Ha sikerül egy jól megválasztott helyet kifognunk akkor olyan halakat is sikerülhet horogra csalni, amit egyik tóból sem tudnánk megfogni.

Harmadik vízterület amit kiemelnék a Miháldi tó. Ez a víz nincs teljesen kiolvadva, viszont aki elszánt és horgászni szeretne, ő talál horgászatra alkalmas helyet. A Miháldi tóról amit tudni kell, hogy szép számban élnek benne nagy testű pontyok, amurok, de szép fehér hal állománnyal is bír a tó. Anda Józsi (szúnyog feeder team) barátunk volt lent a napokban ezen a tavon horgászni és bizony nem eredménytelenül. Józsi főként fehér halra bodorkára, dévérkeszegre, karikakeszegre horgászott amivel sikerrel is járt, azonban a vállalkozó kedvűek rápróbálhatnak a nagyobb testű pontyokra is akár.

Továbbá a Tótszerdahelyi bányató is horgászható, ahol a pergető, finomszerelékes és a nagyhalas horgászok is megtalálhatják a számításaikat. A bányatóban szép számban élnek fekete sügerek, csukák, nagyobb testű kárászok, dévérek és pontyok is. Szóval érdemes kilátogatni egy általunk kedvelt horgászvízre, hisz ilyen hideg időben is eredménnyel tudunk járni, mint azt a képek is bizonyítják.

Tartja a mondás, hogy csak az fog halat, aki horgászik!!!

Horgászatra fel!

 

Írta: Virgoncz Zoltán